Sezóna paradajok to bolo pre mňa to pravé leto. Nebolo nad maslový chlieb s paradajkou odtrhnutou v záhrade. Tá parádna vôňa! Pamätám si aj naše prázdninové výlety na kúpalisko, babička natrela rožky s maslom, zabalila paradajky a hurá autobusom na kupko. Nepamätám si na nekonečnú cestu autobusom, ani na teplo, ale pamätám si rožky s rozpusteným maslom oblepené servítkou a horúce popučené paradajky -tak chutilo kúpalisko. :)
Bruschetta prišla do mojej kuchyne ( našej kuchyne )až o veľa neskôr s mojim drahým. :)
Raňajky, alebo ľahšia večera v letnom štýle - to je bruschetta - špecialitka môjho drahého, ktorú mi pripravuje sám.(verím že to tak u nás zostane :) ).
Keďže občas nazerám ponad jeho plece, teda skôr popod jeho pazuchu tak ten recept VIEM :)
Bruschetta môjho drahého :)
7 pekné zrelých tvrdších paradajok
1 červená cibuľka (je jemnejšia ako klasická žltá)
3 strúčiky cesnaku
čerstvá bazalka
olivový olej
soľ
ostrý nôž, doska na krájanie, sitko(že vraj treba), miska na bruschettu
Postup:
Podávame na opečenom chlebíku - teda my si náš kváskový chlebík ogrilujeme na suchej grilovacej panvici.
A pozor - solíme až na chlebíku - inak pustí šťavu skôr a to by sme predsa nechceli! :).
Viete čo, dajte si Bruschettu radšej na večeru - môžete si k tomu dopriať pohár vína, alebo aj dva :)
Pekný večer :)
Krásne fotečky, moja milá...
OdpovedaťOdstrániťAno, toto milujem. Ja cesnakom potriem chlebik a na na vrch trochu syru a pod gril , davam oregano. Dakujem za poznamku o soli. Ked robim viac, tak si paradjaky pripravim dopredu a vzdy sa cudujem, ze kolko pustia stavy. Tak uz ich nebudem solit.
OdpovedaťOdstrániťLUBA