utorok 30. decembra 2014

Plnené šampiňóny

Tesne pred Silvestrom sa s Vami podelím o jeden veľmi jednoduchý a chutný recept, ktorý si môžete pripraviť ako teplú chuťovku na zajtrajší večer, namiesto klasických jednohubiek či chlebíčkov. Takže tak narýchlo jeden receptík :).



Plnené šampiňóny :)

zopár veľkých šampiňónov (podľa počtu hostí :))
bryndza
cibuľa
korenie, soľ
masť
prípadne: šunka, bylinky, syr, sušené paradajky



Postup:
Kúpime si veľké šampiňóny (nemusia byť tie obrovské, ale vyberte si väčšie aby sa dali plniť), umyjeme si ich a vyberieme z každého nožičku.


Nakrájame si cibuľu a nožičky na kocky. Na rozpálenej panvici si zohrejeme masť a cibuľku a hríbikové nohy si na nej orestujeme, osolíme, okoreníme a podusíme na panvici aby nám zmäkli.


Po udusení si ich necháme vychladnúť a primiešame do nich bryndzu a ak chceme tak aj šunku (ja som dávala trošku pršuta - od môjho mäsiara), ale môžete tam primiešať aj bylinky, sušené paradajky.


Hríbové hlavičky si plníme touto zmesou, najlepšie malou lyžičkou a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Keď ich máme všetky naplnené a poukladané na plechu pokvapkáme ich olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 20 minút.


My sme mali takéto hríbiky na večeru spolu s pečenými zemiakmi, ale určite by boli skvelé ako teplé predjedlo, alebo silvestrovská chuťovka :).



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára