štvrtok 6. novembra 2014

Bryndzová nátierka inak ako sme zvyknutí

Bryndzová nátierka s cibuľkou a červenou paprikou to je raňajková klasika všetkých milovníkov nátierok a bryndze. Klasiku sme nezavrhli, iba trošku "vytúnovali" a inšpirovali sme sa v jednom časopise kde bol zverejnený recept na avokádovo - bryndzovú nátierku. Vyskúšali sme, ochutnali sme a chutila nám preveľmi, tak sa podelíme aj o recept na túto výbornú nátierku.

Bryndzovo-avokádová nátierka

1 malá bryndza (125g)
1 zrelé avokádo
100 g syru Lučina
1 lyžica bieleho jogurtu
1 menšia na drobno nakrájaná cibuľka (podľa chuti môže byť aj viac)
červené korenie/ alebo biele korenie
v recepte je uvádzané aj maslo (50g), použila som ho aj ja, ale nabudúce ho už nedám, nie je to vôbec potrebné, rovnako sa tam uvádza aj soľ- nakoľko je bryndza slaná, nedala som žiadnu soľ


Postup:

Avokádo si rozkrojíme na polovičku, vyberieme kôstku a dužinu vydlabeme lyžicou a dáme do misky, pridáme bryndzu, Lučinu, jogurt, ak chceme aj zmäknuté maslo. 



Ak máme rovnomernú masu vymiešanú pridáme cibuľku (nakrájanú) a pomelieme korenie.Všetko premiešame a podávame s pečivom, alebo chlebíkom.






















Nátierka je (ne)skutočne :) chutná, určite vyskúšajte! :)






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára