nedeľa 23. novembra 2014

Slivkovo-cesnaková krkovička

Letná krkovička v mimo sezónnej úprave, aj takto by som mohla nazvať tento recept. V lete sme podľa tohoto receptu pripravovali krkovičku na grilovanie podľa receptu z kuchyne lidl. Musím povedať, že na grile bola vynikajúca a keďže sme opäť zatúžili po tej výbornej chuti, povedali sme si - prečo nie aj v zime? I keď bez grilu, ale tiež výborne doma v rúre.



Šťavnatá krkovička s ovocnou chuťou:


bravčová krkovička

Marináda:
4 PL slivkového lekváru
cesnak (podľa chuti, ja som dala 8 strúčikov)
1 dcl oleja
2 lyžice medu
2 lyžice octu balsamica 
citrónová šťava z 1 citróna
červené korenie
soľ

Postup:

Krkovičku nakrájame na plátky, jemne naklepeme a narežeme okraje. Suroviny na marinádu si zmiešame a plátky vložíme do marinády a necháme marinovať počas noci, alebo minimálne 2-3 hodinky v chladničke. Čím dlhšie marinujeme tým lepšia chuť a jemnejšia štruktúra mäsa. 


Po namarinovaní (na druhý deň) si predhrejeme rúru na 180°C. Plech potrieme bravčovou masťou a poukladám plátky mäsa - tak aby sa neprekrývali - na celú plochu plechu a vložíme do vyhriatej rúry. Mäso počas pečenia obraciame a potierame marinádou ktorá nám ostala. Pečieme až kým mäso nie je mäkké. Pokiaľ samozrejme chcete grilovať, je výborná aj na grile. Krkovička je perfektne šťavnatá so slivkovým nádychom a neuveriteľne návyková :).


P.S. skoro by som zabudla :) ak máte radi pikantné, môžete do marinády pridať čili papričku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára